Спільні військові навчання України, Литви та Польщі пройдуть у 2016 році

 ТАСС

Перші штабні навчання "Triple Brave" спільної військової бригади LITPOLUKRBRIG, сформованої Литвою, Польщею та Україною, призначені на лютий 2016 року. Про це в понеділок повідомило міноборони Литви.

"Національні штаби, на які покладено керівництво бригадою, в ході навчань будуть удосконалювати планування військових операцій і координувати практику прийому рішень", - відзначило оборонне відомство.

Бригада LITPOLUKRBRIG сформована за принципом бойових груп Євросоюзу. Кожна з країн виділила до її складу по мотопіхотному батальйону й рівноправно бере участь у створенні спеціальних бойових одиниць. Приписані до LITPOLUKRBRIG підрозділи залишаються в місцях своєї постійної дислокації, переходячи в підпорядкування командування на час навчань та виконання місій.

Переговори про формування крупного польсько-литовсько-українського військового формування велися з 2007 року. Угоду про його створення міністри оборони трьох країн підписали у вересні 2014 року. Вона була ратифікована на початку цього року.

Планується, що бригада буде брати участь у спільних маневрах, а також зможе бути задіяна в міжнародних операціях, на які отримано мандат Ради безпеки ООН.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення