Співробітники СБУ перекрили канал фінансування ватажка «ДНР» Захарченко

СБУ викрила канал фінансування «ДНР» і ватажка проросійських бойовиків Олександра Захарченка родиною екс-податківця, близького до Миколи Азарова. Про це повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук.

До оборудки з фінансування терористів виявився причетний Віктор Шейбут, який за часів президентства Віктора Януковича займав керівну посаду в податковій службі та був близький до екс-прем'єра Миколи Азарова.

За даними СБУ, до фінансування «ДНР» також була причетна його донька Катерина Шейбут, яка є секретарем фейкового громадського руху на окупованій Донеччині. Вона використала ситуацію в 2015 році, щоб заволодіти Донецьким лікеро-горілчаним комбінатом, де було налагоджено виробництво продукції в промислових масштабах.

Підприємство і компанія Шейбут під назвою «Катя+» сплачували «податки» бойовикам «ДНР» і надавали суттєву фінансову підтримку фонду Олександра Захарченка.

За словами Ткачука, правоохоронцями було вилучено документи про сплату мільйонних «податків» для фінансування «ДНР» і особисто Захарченка, а також задокументовано, що суттєві обсяги коштів переводилися на контрольовану територію, щоб їх легалізувати - придбати майно, прикраси, золото, активи компаній, інші цінності

Під час обшуків у банківських скриньках родини Шейбутів було вилучено готівки на $1 млн, 130 тис. євро та до 1 кг золотих злитків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення