Співробітники S.Group вимагали під ГПУ припинити корупцію в Дніпропетровській області

 РБК

Під будівлею Генеральної прокуратури України в Києві знову з'явилися шини, їх привезли з собою учасники пікету - співробітники групи компаній S.Group, які вимагали припинити корупційну діяльність прокуратури Дніпропетровської області та особисто прокурора області Віктора Матвійчука. Про це пише РБК.

Учасники пікету передали представнику Генеральної прокуратури офіційне звернення з інформацією про факти участі прокуратури Дніпропетровської області у корпоративному конфлікті між S. Group і "АТБ-Маркетом". Сьогодні компанії знаходяться в стані судового спору щодо боргу "АТБ" перед S. Group за поставлені товари в розмірі понад 110 млн. грн.

За словами представника S. Group Сергія Білого, на групу його компаній та їх працівників здійснюється тиск через органи прокуратури і поліції.

"Минулого тижня у нас почалися обшуки, робота підприємств, які виробляють продукти харчування, повністю зупинена. Колектив з кількох тисяч осіб, їхні родини, їхні близькі не знають, що буде далі, тому що замість того, щоб мирно працювати і платити податки, ми змушені відбиватися від нападок прокуратури. Ознакою того, що мова йде про політичний тиск, є реанімація закритого суду кримінального провадження про нібито несплату податків, яке було інспіровано ще в 2013 році не без участі оточення Віктора Януковича", - повідомив Білий.

Він підкреслив, що всі замовні звинувачення, які були придумані при режимі Януковича про нібито несплату податків ще в 2012 році, розсипалися ще 2 роки тому.

Білий додав, що тому в компанії вважають дії прокуратури прикладом безпрецедентного політичного тиску на засновників S. Group - сім'ю народного депутата, члена фракції Радикальної партії Сергія Рибалка.

"Опозиційні політики перебувають під пильною увагою силових структур. І як тільки з'являється можливість використовувати тиск, запускаються всі доступні важелі. Ми не виключаємо, що тут спрацювало два чинники: бажання засновника "АТБ" Буткевича знищити компанію колишнього зятя на ґрунті сімейного конфлікту і не повертати величезні борги, і бажання прокуратури натиснути на опозиційну політичну силу", - вважає Білий.Представники S. Group передали до Генеральної прокуратури України звернення на ім'я Віктора Шокіна з викладенням фактів тиску. У документі, зокрема, просять втрутитися у ситуацію та забезпечити законність дій прокуратури. Раніше учасники пікету також передали аналогічний лист у Посольство США в Україні на ім'я Посла Джеффрі Пайетта.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення