Співробітників СБУ підозрюють у крадіжці мільйонів при обшуку в банку

 1i.com.ua

Головна військова прокуратура розслідує крадіжку великої суми в банку «Альянс», що сталася під час обшуків, які проводила Служба безпеки України у відділенні цієї фінансової установи.

Про скандал стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 5 жовтня 2015 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень. Цим рішенням суд надав Головній військовій прокуратурі доступ до відеореєстратора, який в даний час знаходиться в Науково-дослідному інституті судових експертиз СБУ.Раніше цей відеореєстратор був вилучити співробітниками Служби безпеки в банку «Альянс» під час обшуків у відділенні фінансової установи. Тепер же військові прокурори сподіваються на ньому знайти відеозапис з доказами скоєння злочину співробітниками СБУ - нібито, під час обшуків вони викрали гроші банку.

«Перша інстанція» вже писала про справу банку «Альянс». Згідно з кримінальним виробництву, яке близько року розслідує СБУ, в цій фінансовій установі функціонував потужний «конвертаційний центр» з оборотом понад півмільярда гривень на місяць. Нібито, з використанням фінансових інструментів даної установи багатомільйонний суми обналичивались під виглядом послуг в банківській сфері протягом 2014 - 2015 рр.

Варто нагадати, що в лютому цього року Єврейська громада Донбасу звернулася до влади з проханням розслідувати «крадіжку коштів Донбаський біженців в одному з банківських відділень у центрі Києва». Мова якраз йшла про банк «Альянс». Сама подія сталася ще 22 грудня. «Тоді у банку пройшов обшук з виїмкою співробітниками СБУ. У результаті кошти з банківських комірок були вилучені. Спочатку єврейська громада не розголошується скандальний факт, так як сподівалася за допомогою скарг, у тому числі в СБУ, повернути свої заощадження. Але переговори з керівництвом силових структур не дали результату.

У ході «обшуку» пропало все вміст комірок, у тому числі тих, де зберігалися кошти євреїв - біженців з Донбасу.

«У багатьох зникли всі наявні заощадження», - йшлося в тексті звернення Єврейської громади Донбасу. Уточнювалося при цьому, що мова йде про шестизначних сумах.

Згідно з судовими документами, обшук співробітники СБУ проводили в київському відділенні банку «Альянс» на вул. Прорізної.

Суд задовольнив клопотання. Військова прокуратура отримала право на вилучення відеореєстратора.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення