Спливли несподівані факти з біографії нового в.о. міністра освіти України (фото, відео)

Тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Юрій Полюхович у 2012 році відвідував Мексику та Гватемалу у складі експедиції в рамках дослідження давньої цивілізації майя. Про це повідомляє FaceNews.

У 2012 році письменник та телеведучий Костянтин Стогній організував наукову ескпедицію, присвячену вивченню давнього народу майя, під час якої команда Стогнія виявила руїни стародавнього міста Атлан. Згодом з'явилася книга Костянтина Стогнія "Скарби майя і кінець світу", на презентації якої на той момент дослідник-майяніст Юрій Полюхович говорив на мові майя.

"Календар майя є нескінченним і майя не обмежували своє літочислення 2012-м роком. У Стародавньому місті Паленка, де ми були, є старовинний напис, де згадується подорож в майбутнє, а саме 4772 рік нашої ери", - розповів Юрій Полюхович.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки міністра освіти упродовж 2014–2016 був науковим співробітником (постдокторантура) Університету штату Каліфорнія, Чіко (США). Працював також у Національному інституті антропології та історії (Мексика). Вільно володіє англійською, іспанською та класичною чольті (мова ієрогліфічної писемності майя)

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення