Спочатку намагався задушити: на Донеччині військовий підпалив товариша по службі (фото)

Слідчі ТУ ДБР у місті Краматорську здійснюють досудове розслідування за фактом порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, а також розбою, вчиненого 26 листопада 2020 року на території проведення операції Об’єднаних сил. Про це повідомляє ДБР.

За даними слідства, 44-річний військовослужбовець за контрактом - водій однієї з військових частин, маючи на меті заволодіти майном товариша по службі, побив його та намагався душити. Потім облив колегу мастилом для бензопил, підпалив запальничкою та заволодів грошовими коштами постраждалого у сумі 9 500 гривень.

Наразі потерпілий перебуває у Центральній міській лікарні міста Торецьк із закритою черепно-мозковою травмою та опіками правої ноги.

27 листопада 2020 року військовослужбовцю повідомлено про підозру у:

порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, що має характер знущання над військовослужбовцем (ч. 2 ст. 406 КК України);

нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаному із насильством, небезпечним для життя та здоров'я особи, яка зазнала нападу (ч. 1 ст. 187 КК України).

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення