Справа 93 млн грн збитків Одеському припортовому заводу: чотирьом особам повідомлено підозру

Довіреній особі народного депутата України VIII скликання, заступнику директора та начальнику відділу "Одеського припортового заводу" та ще двом особам повідомлено про підозру у завданні збитків АТ "Одеський припортовий завод" (99,57% належать державі) у сумі 93,3 млн гривень. Про це повідомляє із посиланням на пресслужбу САП.

"5 березня 2020 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру чотирьом учасникам злочинної схеми, реалізація якої під час продажу мінеральних добрив завдала збитків АТ "Одеський припортовий завод" (99,57% належать державі) у сумі 93,3 млн гривень, а саме організатору схеми - довіреній особі народного депутата України VIII скликання; заступнику директора та начальнику відділу "Одеського припортового заводу"; власнику компанії-нерезидента-учасниці корупційної схеми", - йдеться у повідомленні.

Так, слідством встановлено, що в березні - грудні 2015 року довірена особа народного депутата організувала схему, відповідно до якої "Одеський припортовий завод" продавав мінеральні добрива наперед визначеній компанії за цінами нижчими від ринкових.

"Згідно оформлених угод приватна компанія нібито перепродувала продукцію підприємства іноземним компаніям із реального сектору економіки за ринковими цінами, хоча у дійсності постачання продукції здійснював безпосередньо "Одеський припортовий завод". Як наслідок, "ОПЗ" недоотримав прибутків на суму близько 93,3 млн гривень", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, що посадовців "ОПЗ" затримано, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Також, місцеперебування інших підозрюваних наразі не встановлено. (Про підозру їм повідомлено в порядку ст.135, ст.278 КК України).

"Вказаним особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.28 (злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (два або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення – ред.) , ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, які спричинили тяжкі наслідки – ред.) КК України", - йдеться у повідомленні.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення