Справа "бурштинової мафії" та депутатів: що вирішив суд (відео)

 Канал 24

Тривають суди у гучній справі про незаконний видобуток бурштину, в якому фігурують народні депутати. Обираються запобіжні заходи для затриманих у Солом’янському райсуді Києва.

Загалом у цій справі фігурує шестеро осіб. 21 червня першим двом винесли рішення. 22 червня зранку встигли розглянути справу Віктора Косянчука. Він юрист. На думку САП він супроводжував цю справу, і навіть взяв хабар.

"Факти отримання грошових коштів ним зафіксовано. Як він перераховував ці 110 купюр по 100 доларів", – заявив прокурор САП Віталій Кравець.

При цьому сам Віктор Косянчук заперечує отримання цих коштів.

Суддя винесла рішення щодо нічного домашнього арешту Косянчука.

Також розглядалася справа ще одного фігуранта – Костянтина Проскурка, помічника нардепа Тетяни Юськової. Він теж заявив, що хабар не брав. Однак гроші, які були в хабарі і передавали, знайшли у нього вдома. Сам затриманий заявив, що це його заощадження. Йому призначили заставу у 130 тисяч гривень.

Сьогодні ще мали розглядати справи двох фігурантів – охоронця, а також помічника депутата Борислава Розенблата. Однак в останній момент прокурори заявили, що вони відкликали рішення, хоча ці дві особи ще залишаються в статусі підозрюваних.

Вчора ще одну помічницю депутата Максима Полякова відправили під арешт із заставою. За словами нардепа, за неї внесли заставу, і її випустять. Однак у прокурорів немає інформації, чи внесли за неї заставу.

Нагадаємо, 19 червня у Києві працівники НАБУ затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата. Чоловіка затримали за підозрою в посередництві при передачі хабара.

Згодом, детективи Національного антикорупційного бюро України та прокури Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 20 червня повідомили про підозру шести особам причетним до "бурштинової мафії".

У той же час Верховна Рада поки не розглянула подання Генпрокуратури на зняття депутатської недоторканості з двох депутатів – Ростислава Розенблата та Максима Полякова, які фігурують у цій справі. Самі депутати цю справу називають помстою.

До слова, розслідування в "бурштинові справі" стало першою спільною операцією Національного антикорупційного бюро та Федерального бюро розслідувань США.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення