Справа Гандзюк: ГПУ вже не підозрює Мангера у вбивстві

Генеральна прокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру нову підозру. Тепер його підозрюють не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття Катерини Гандзюк. Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з посиланням на власні джерела.

"Тепер Мангера обвинувачують за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу — замовленні побиття, що передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років", - зазначає видання.

Раніше голову Херсонської облради обвинувачували в організації вбивства й умисному вбивстві. Така стаття загрожувала б позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним ув’язненням.

17 квітня стало відомо, що прокуратура змінила підозру ще одному фігуранту справи Гандзюк — екс-помічнику нардепа Ігорю Павловському. Замість організації вбивства його підозрюють у замовчуванні (частина 1 статті 396 Кримінального кодексу). Ця стаття також передбачає «пом’якшення» покарання.

Крім того, Генпрокуратура змінила підозру Сергію Торбіну, В’ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу та Микиті Грабчуку, яких раніше підозрювала в умисному вбивстві. Тепер їх підозрюють в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Як стало відомо, 4 квітня вони визнали свою вину й подали заяви про визнання провини.

Незмінною залишається підозра лише одному фігуранту справи — Олексієві Левіну.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення