Справа MH17: експерти довели, що літак розстріляли саме з російського "Бука"

У тілах членів екіпажу збитого над Донбасом у 2014 році малазійського Boeing були знайдені уламки ракети, яку випустили саме з російського протиповітряного комплексу “Бук”. Про це повідомив голландський прокурор Тейс Бергер у ході вчорашнього засідання суду у справі МН17. Про це передає "9news".

"Австралійські детективи допомогли довести, що фрагменти, знайдені в уламках MH17 та в тілах жертв, походять з російської ракети", — пишуть у виданні.

Криміналісти, проаналізувавши уламки, заявили, що вони належать до більш нової ракети протиповітряного комплексу “Бук” — 9М38М1, а не до ракети типу 9М38.

Таким чином, це спростовує висновки російської державної збройної компанії “Алмаз-Антей”, яка у 2015 році, за результатами проведених власних досліджень, стверджувала, що Boeing був збитий ракетою 9М38, остання з яких була випущена ще в СРСР у 1986 році.

Нагадаємо, 9 березня в місцевості Схіпгол біля Амстердама почався перший судовий процес над чотирма обвинуваченими в збитті літака рейсу MH17. Громадян РФ звинувачують в убивстві 298 людей. Всі обвинувачені на процес не з’явилися.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення