Справа на 10 мільйонів: НАБУ повідомило про підозру Олегу Гладковському

 СЕГОДНЯ

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило про підозру екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського (Свинарчука), якому інкримінується зловживання службовим становищем та недекларування доходів. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Колишньому першому заступнику секретаря Ради національної безпеки й оборони, затриманому детективами НАБУ 17 жовтня, повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і недекларуванны доходів. Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.2 ст.364 та ст.366-1 Кримінального кодексу України. Повідомлення про підозру погодив керівник САП (Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький – ред.)", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ повідомляють, що, згідно з результатами слідства, екс-чиновник використовував надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою одержання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме – ВАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

"Зокрема, слідство вважає, що екс-перший заступник секретаря РНБО забезпечив включення в державне оборонне замовлення і подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 ("Богдан 6317") за завищеними цінами у дочірнього підприємства" Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдан Моторс". В результаті таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків", - заявили антикорупціонери.

Крім того, детективи НАБУ встановили, що колишній чиновник не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи в розмірі 54 тис. дол. (За 2016 рік), 63 тис. дол. (За 2017 рік) та 47,5 тис. дол. (За 2018-й).

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення