Справа про розкрадання коштів "Ощадбанку": Заступниця голови банку внесла заставу і вийшла на свободу

Заступниця голови правління "Ощадбанку" Ірина Земцова, яку підозрюють у причетності до розкрадання 20 млн доларів "Ощадбанку", внесла 7 млн грн застави і вийшла на свободу. Про це в коментарі "Українській правді" повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка.

Наголошується, що Земцова внесла всю суму застави через кілька годин після рішення суду, 25 жовтня.

"Вона дуже переживала, що це непідйомна сума для неї, але внесла її через кілька годин після рішення суду", - зазначив Мусіяка.

Нагадаємо, 23 жовтня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали 10 осіб, яким повідомили про підозру у заволодінні 20 млн доларів "Ощадбанку". Серед затриманих - син народного депутата Станіслава Березкіна і заступник голови правління "Ощадбанку" Ірина Земцова.

25 жовтня Солом'янський районний суд Києва взяв під варту заступника Ірину Земцову. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка сказав, що просив суд взяти Земцову під варту із заставою у 50 мільйонів гривень. Проте суд відмовив і призначив альтернативу - 7 млн гривень застави.

Пізніше суд заарештував сина депутата Верховної Ради Станіслава Березкіна Максима і встановив для нього заставу в розмірі 5 млн грн.

Сам Станіслав Березкін заявив телеканалу "112 Україна", що ані він, ані члени його родини законів не порушували і злочинів не вчиняли, тому готові відстоювати свою позицію в судах і Верховній Раді, якщо генпрокурор внесе подання про зняття з нього депутатської недоторканності

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення