Справа Шеремета: Рябошапка визнав, що доказів бракує

Слідство потребує додаткових доказів, щоб передати до суду справи за обвинуваченням виконавців та організаторів вбивства журналіста Павла Шеремета, вважає генеральний прокурор України Руслан Рябошапка

Про це Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка заявив у інтерв'ю виданню "Інтерфакс-Україна".

Для передачі в суд справи за обвинуваченням виконавців і організаторів вбивства журналіста Павла Шеремета потрібні додаткові докази, вважає генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

"Мені здається, що на даний момент повинні бути зібрані додаткові докази, щоб справа могла бути передана до суду, оскільки зібраного обсягу доказів недостатньо", - сказав Рябошапка.

Генпрокурор звернув увагу на те, що розслідування не зупиняється на етапі, коли людям повідомляють про підозру, додаткові докази повинні збиратися і згодом.

"Щоб зібрати додаткові докази, які підтверджують або спростовують провину цих людей - а ми повинні рухатися в обох напрямках - підготовлені письмові вказівки прокурорів слідству і відповідно встановлено терміни розслідування. Будемо стежити за виконанням цих вказівок", - підкреслив Рябошапка.

Генпрокурор уточнив, що процесуальні рішення прокурорів у цій справі будуть залежати від того, яким чином ці вказівки будуть виконані, чи будуть зібрані додаткові докази.

На запитання журналістів, чи можна вийти на замовників цього злочину, Рябошапка відповів:

"Це наше завдання - рухатися далі і встановити людей, які не тільки організовували виконання вбивства, але і тих, кому, власне, це було вигідно, хто все це замовив, - без цього розслідування буде неповноцінним ".

Нагадаємо, 16 січня адвокат підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугар опублікував висновки "фахівців-науковців з криміналістичних експертиз", які стверджують, що експертизи, надані стороною обвинувачення, не можуть бути доказами в суді

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення