Справа Тараса Познякова: підозрюваних у вбивстві розшукує Інтерпол

 Zaxid.net

Минуло три місяці, відколи під Києвом зник 25-річний львів’янин Тарас Позняков. Його досі не знайшли. Поліція розслідує його зникнення як вбивство, однак досі не знайшла основних підозрюваних - двох попутників Тараса.

Помічник судді Шевченківського районного суду Львова Тарас Позняков виїхав зі Львова на власному автомобілі Audi A6 вранці 4 квітня. Разом з ним до Києва поїхали двоє попутників, яких Тарас знайшов через онлайн-сервіс BlaBlaCar.

Востаннє Тараса і його попутників бачили під Києвом того ж дня. До пошуків поліції долучилися громадські активісти, батьки та друзі, але хлопця поки що не знайшли.

Поліція знайшла автомобіль зниклого, кількох свідків та оголосила у розшук двох підозрюваних у вбивстві – тих самих попутників.

Що сам сталося з Тарасом?

ZAXID.NET знайшов ухвалу Києво-Святошинського районного суду, де слідчий розповідає результати досудового розслідування. Цією ухвалою суд надав дозвіл затримати одного з підозрюваних у справі.

Згідно з версією слідчого, 4 квітня між 11:48 та 12:05 десь між селами Шевченково та Бобриця попутники наказали Тарасу вийти з машини.

Слідчий вважає, що Тарас обурився і не вийшов з авто. Тоді його попутник, який сидів поруч з ним на передньому пасажирському сидінні Audi, тричі вистрелив з пістолета ТТ хлопцеві у груди та живіт. Від цих ран Тарас помер, а його тіло поклали на підлогу автомобіля за передніми сидіннями.

Пізніше, за версією слідства, вбивці заховали тіло Тараса Познякова у невстановленому досі місці. Відомо лише, що це десь на території Києво-Святошинського району Київської області.

Усі ці подробиці слідчим вдалося з’ясувати після кількох допитів свідків, огляду гаража, де через тиждень після зникнення знайшли Audi A6 Тараса Познякова та огляду самого автомобіля .

Водночас офіційно поліція заперечує факт вбивства Познякова. Речник поліції Київської області Микола Жукович заявив ZAXID.NET, «не підтверджує цієї інформації», а правоохоронці «роблять усе, аби його знайти».

До чого тут BlaBlaCar?

Напередодні поїздки у Київ Тарас Позняков через сервіс подорожей BlaBlaCar домовився взяти двох попутників. Зокрема, на сторінці BlaBlaCar до нього звернулися Олег Мазарчук та Володимир Дем’ян. Обоє пізніше спростували інформацію про те, що вони їхали з Тарасом. Напередодні вони справді домовлялися про спільну поїздку, але змінили плани.

Як розповів ZAXID.NET речник Національної поліції у Київській області Микола Жукович, імена цих попутників відкинули у перші кілька днів розслідування.

BlaBlaCar відреагував на ситуацію довкола зниклого безвісти львів’янина і пообіцяв запровадити перевірку своїх користувачів за допомогою документів та платіжних систем.

«Ми повністю сприяємо розслідуванню і надаємо всі необхідні дані слідству. Надали поліції технічну інформацію, яка допоможе у розслідуванні. Окрім того, ми регулярно спілкуємося з друзями і близькими Тараса», – повідомили в компанії.

Власне саме за даними BlaBlaCar слідчі з’ясували, що окрім Мазарчука та Дем’яна були інші охочі поїхати разом.

Один із попутників попросив підвести його із другом зі Львова до Києва. Відомо, що він листувалися з ним з с. Тарасівка під Києвом під вигаданим іменем. Тарас погодився взяти пасажирів і о шостій ранку вони сіли разом у машину.

То хто їхав з Тарасом?

Поліція оголосила в державний розшук двох осіб, яких підозрюють у причетності до зникнення Тараса Познякова. Слідство встановило, що він віз двох чоловіків, які представилися учасниками АТО.

Офіційно розшукують двох людей:

Голуба Дмитра Вікторовича, 18 листопада 1979 року народження, позивний «Тоф», уродженця Російської Федерації, жителя Чернівців, який перебуває у розшуку за пограбування;

Кінгісеппа Луана Миколайовича, 23 березня 1991 року народження, позивний «Лука», уродженця та громадянина РФ, жителя Макіївки Донецької області.

У середині травня Інтерпол оголосив їх у міжнародний розшук.

Інформація про підозрюваних у вбивстві Тараса Познякова на сайті Інтерполу

Попутники справді мають стосунок до АТО?

За інформацією національної поліції, розшукувані можуть переховуватись у зоні АТО. Щоправда, чи справді вони були бійцями АТО, у поліції не підтверджують, посилаючись на таємницю слідства.

Водночас, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, на офіційному сайті написав, що обоє розшукуваних є представниками «Правого сектору» і входили в «спецпідрозділ» «Сонечко».

То злодії просто хотіли вкрасти машину?

Це одна з версій розслідування. Слідчий поліції з’ясував, що Голуб і Кінгісепп спеціально приїхали з Києва у Львів, аби дорогою заволодіти автомобілем Audi A6. Для цього вони взяли з собою автоматичний пістолет ТТ.

Хто зараз шукає Тараса?

Пошуками займається Інтерпол, Національна поліція та волонтери. Останні оголосили винагороду за будь-яку достовірну інформацію про зниклого.

Тих, хто має інформацію просять звертатися за тел. 0 (67) 670 27 25. Конфіденційність гарантують.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення