Справа "Тедіс-Україна": ГПУ дізналася про зв'язок скандального монополіста із Медведчуком

 Bihus.info

Слідчі Департаменту ГПУ встановили, що гроші з фірми-тютюнового монополіста "Тедіс-Україна", підозрюваної у фінансуванні тероризму виводилися на структуру, якою керували люди кума Путіна Віктора Медведчука.

Про це повідомляє bihus.info.

За даними слідства, 2,5 мільярди, отримані "Тедісом" на сигаретній дистрибуції, були виведені з-під оподаткування на десяток вітчизняних фірм за договорами про зворотну фінансову допомогу.

Як пояснив начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк, окремі суб'єкти господарювання, на які надавалася ця поворотна фінансова допомога, а потім управлялася далі на офшорні компанії, є фіктивними підприємствами.

Відзначається, що однією з таких компаній була "Північно-Східна видобувна компанія" ("ПСВК"), директором якої був наближений до Медведчука юрист Микита Поз.

"Він також є співвласником компанії "Консул-Україна". Цю фірму вказав як своє місце роботи на момент обрання до Верховної Ради народний депутат від "Опозиційного блоку" Тарас Козак", - сказано в матеріалі.

Нардеп Козак, згідно з даними ЗМІ, входить до найближчого оточення Віктора Медведчука.

Також політик є міноритарним власником "Тедіса", з якого виводилися кошти на "Північно-Східну видобувну компанію", і бенефіціаром кіпрської Havanor Management Limited, яка володіє часткою в "Тедісі".

У розмові з журналістом Тарас Козак визнав, що є номінальним власником кіпріотів, які володіють "Тедісом". Однак справжнього власника не назвав.

Нагадаємо, Козака називають причетним до купівлі активів російської державної компанії "Роснафта" в Україні ізраїльським бізнесменом Нісаном Мойсеєвим, також пов'язаним із Віктором Медведчуком.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення