Спроба розібрати снаряд закінчилася вибухом біля Мелітополя

Ввечері 24 квітня у Новобогданівці Мелітопольського району пролунав вибух. Прибувши на місце події, поліцейські встановили, що він стався внаслідок спроби місцевого мешканця розібрати артилерійський снаряд.

24 квітня 2017 року о 17.49 до Мелітопольського відділу Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що у селі Новобогданівка по вулиці Центральній стався вибух. На місце події прибули слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічного управління ГУНП області.

З’ясувалося, що господар помешкання – неодноразово засуджений громадянин 1963 року народження займався розбиранням артилерійських снарядів з метою видобутку з них вибухівки. Під час спроби розібрати черговий боєприпаси пролунав вибух, у результаті якого чоловік отримав тяжкі травми.

Потерпілого госпіталізовано до місцевої лікарні. Під час огляду подвір’я та приміщення поліцейські виявили та вилучили кілька снарядів різних калібрів і фрагменти вже розібраних боєприпасів. З огляду на небезпеку даних знахідок, їх було знищено вибухотехніками. Походження боєприпасів встановлюється. Триває досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибухівкою). Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення