США можуть розширити санкції проти Росії через скандал з офшорами

 Bloomberg

США планують вивчити документи з «Панамського архіву», щоб отримати інформацію про юридичних або фізичних осіб, які могли допомагати Росії обходити санкції. Ці люди або компанії можуть бути внесені міністерством фінансів США в «чорний список», повідомляє Bloomberg.

Як повідомив Bloomberg колишній заступник помічника держсекретаря з фінансової політики Пітер Харелл, «Панамський архів» допоможе Мінфіну «зібрати доказову базу» про порушення введених відносно РФ санкцій.

Очікується, що Мінфін представить розширений список санкцій червні, коли Євросоюз буде обговорювати чергове продовження санкцій проти Росії.В свою чергу, офіційні представники Мінфіну США відмовилися коментувати що з'явилися в ЗМІ, про пов'язаних з Росією компаніях, що згадуються в «Панамському архіві», проте підкреслили, що використовують всі джерела інформації для збору даних про спроби обійти санкції.

Нагадаємо, що 3 квітня міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) в рамках проекту «Панамський архів» (Panama Papers) опублікував масштабне розслідування про офшори сотень світових політиків, бізнесменів, спотрстменів та діячів культури

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення