США назвали повітряну операцію Росії в Сирії стратегічною помилкою

 Guardian

Повітряну кампанію Росії в Сирії у Вашингтоні розцінюють як стратегічну помилку і вважають, що вона приречена на невдачу через погану взаємодію з наземними силами, заявив британській газеті The Guardian анонімний американський високопосадовець.

За його словами, в Москві переоцінили ефективність повітряних ударів, оскільки вперше зайнялися на практиці бойовим прикриттям з повітря наземної операції.

«Без спільних тренувань вельми складно координувати повітряну і наземну операції", - сказав співрозмовник агентства. Він зазначив, що в Москві переоцінили можливості сирійської армії і недооцінили, "який невимовний хаос представляє з себе Сирія".

Вашингтон почекає, щоб подивитися, як Володимир Путін відреагує на обмежений успіх російської військової кампанії і на вірогідність теракту на борту літака, що розбився. На думку американського чиновника, у разі провалу повітряної операції російському президентові доведеться зайняти більш поступливу позицію на переговорах про долю сирійського президента Башара Асада або ж продовжити діяти в тому ж дусі, що є не дуже хорошим варіантом.

«Ми не збираємося вступати з ними в протистояння через підтримку Асада, так що в цьому сенсі, так, ми подивимося, як вони зазнають невдачі, і сподіваємося, що в результаті вони погодяться на розумні умови та політичні переговори», - сказав співрозмовник The Guardian.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення