США опублікували 28 сторінок секретної частини доповіді щодо 11 вересня

 Дождь

Американський Конгрес оприлюднив останні 28 сторінок про розслідування терактів у США 11 вересня 2001 року, де йдеться про можливий зв'язок терористів з урядом Саудівської Аравії. Документ був опублікований в п'ятницю, 15 липня.

У 28-сторінковому документі розповідається про можливі зв'язки терористів із саудівським урядом. У доповіді йдеться про контакти саудитів з викрадачами літаків в Південній Каліфорнії.

Прес-секретар Білого дому Джон Ернест, пише The New York Times, зазначив, що публікація доповіді "не змінює позицію американського уряду, що немає ніяких доказів зв'язку між саудівськими чиновниками і Аль-Каїдою" .

Крім того, за словами Ернеста, розвідувальні служби США не знайшли жодних доказів, що Саудівська Аравія причетна до терактів 11 вересня.

За словами посла Саудівської Аравії в США Абдулли аль-Сауди, повідомляє Reuters, опублікована доповідь показала, що ні саудівський уряд, ні саудівські чиновники, ні люди, які діяли від імені саудівського уряду, не надавали якусь підтримку терористичних атак.

11 вересня в США пройшла серія з чотирьох координованих терактів, відповідальність за яку узяла на себе «Аль-Каїда». У загальній складності загинуло майже три тисячі осіб, більше шести тисяч отримали поранення. В той день чотири групи терористів захопили чотири рейсових пасажирських авіалайнерів. Два з них були спрямовані у вежі Всесвітнього торгового центру, третій — в будівлю Пентагону. Четвертий літак впав у Пенсільванії.

Доповідь про події 11 вересня, яка складаэться з 838 сторінок, опублікували ще в 2002 році. 28 сторінок з неї засекретив тодішній президент країни Джордж Буш-молодший.

У травні 2011 року у відповідь на вчинення терактів у Пакистані був убитий глава терористичної організації Усама бен Ладен.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення