США побили страшний рекорд по коронавірусу

Доба 30 квітня в США видалася найсмертоноснішою: від коронавірусу COVID-19 померли 2 909 осіб. Про це свідчать дані на сайті Worldometers.

Збільшення кількості смертей почалося в той час, коли деякі штати оголосили про часткове зняття карантину. У них відновили роботу бізнесу: відкрилися деякі заклади.

За даними експертів, через такий крок влади вірус може швидко поширитися. Тоді почнеться другий спалах COVID-19 в США.

У той же час люди проти продовження карантинних заходів. За це пройшли протести в Каліфорнії, Колорадо, Іллінойсі, Нью-Джерсі, Теннессі, Нью-Йорку, у Флориді.

Зняли карантин вже в Джорджії, Південній Кароліні, Теннессі, Техасі. Зокрема, в Джорджії відновив роботу майже весь бізнес.

Фахівці попереджають, що кількість померлих внаслідок коронавірусу може бути вища за офіційні дані, оскільки багато пацієнтів помирають вдома і їх не включають в статистику. Крім того, багато хто з заражених COVID-19 вмирають від інфаркту і вони також не завжди входять до статистичних даних.

Станом на 4 травня в США зафіксовано 1 188 421 випадків захворювання COVID-19 за час пандемії. Також 68 602 особи померли від вірусу.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення