США проведуть перші випробування системи ПРО в Європі

 Іnterfax

Сполучені Штати з союзниками по Північноатлантичному альянсу в кінці жовтня вперше проведуть практичне випробування морського компонента системи ПРО в Європі, повідомляють американські ЗМІ, посилаючись на ВМС США.

За даними Шостого оперативного флоту ВМС США, у навчаннях будуть задіяні всі чотири американських есмінця, оснащених системою ПРО "Іджіс", які постійно базуються в Роті (Іспанія).

Крім США у навчаннях також візьмуть участь Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія, Канада, Нідерланди, Норвегія і Франція - країни, що входять в створений в 1999 року Форуму по ПРО на морському театрі військових дій з метою координації зусиль зі створення системи протиракетної оборони.

В ході випробувань з полігону на британських Гебридських островах біля узбережжя Шотландії буде запущена неозброєна балістична ракета, яку повинні будуть відстежити і перехопити елементи морського компоненту системи ПРО. Крім того, учасники навчань повинні будуть перехопити одночасно запущену з бойового корабля протикорабельну ракету.

Згідно з інформацією ВМС США, метою навчань є відпрацювання координації дій між союзниками при одночасному перехопленні декількох ракетних цілей.

Для перехоплення балістичних цілей буде використовуватися американська протиракета SM-3. ВМС США поки не розголошують конкретний час, місце проведення випробувань і можливий район, над яким буде здійснено перехоплення.Чотири американські есмінці ПРО, розміщення на постійній основі в Європі, разом з споруджуваними наземними базами ПРО "Іджіс" у Польщі та Румунії є складовими частинами програми побудови європейської поетапної адаптивної системи протиракетної оборони

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення