США шукає нових партнерів в українській політиці, - експерт

 Канал 112

Недавня зустріч Віталія Хомутинника з Кевіном Маккарті і Едом Ройсом свідчить про пошук американцями нових лідерів в українській політиці. Таку думку висловив експерт Українського інституту аналізу та менеджменту політики Микола Спірідонов, коментуючи зустріч голови депутатської групи "Відродження" Віталія Хомутинника з головою Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Едом Ройсом і лідером Республіканської партії в Палаті представників США Кевіном Маккарті.

"Американці та інші представники західних країн для політичного та економічного партнерства шукають молодих політиків, які тим не менш володіють досвідом і незалежністю. При цьому Держдеп веде переговори незалежно від партійного забарвлення. Головний фільтр - репутація. Як ми бачимо, більшість політиків з колишнього так званого "помаранчевого" блоку дискредитували себе в очах Заходу, країна в занепаді, людям живеться все гірше і вони вкрай розчаровані у всьому. Думаю, що в цьому контексті такі українські політики, як Хомутинник - це потенційні партнери Заходу в Україні. Як би це не різало комусь слух, це факт", - заявив експерт.

Політолог підкреслив, що через свої інституції американці регулярно проводять різноманітні моніторинги, соціологічні зрізи і вони глибоко "в матеріалі" справжньої політичної та економічної обстановки в країні. "І пишномовні заяви українських політиків точно не впливають на їх думку у виборі партнерів. У них свої критерії оцінки, по-справжньому об'єктивні. Зустрічі Віталія Хомутинника саме з цими політиками не випадкові. І Ройс і Маккарті не байдужі до нашої країни і займають активну проукраїнську позицію у Вашингтоні. Вони зробили ряд дій для захисту інтересів України в конфлікті з Росією. Це одні з найвпливовіших політиків в США на сьогоднішній день, особливо враховуючи, що у республіканців зараз карт-бланш", - повідомив він.

"Є багато українських політиків, яким жоден американський конгресмен не потисне руку. Є також багато політиків, які хочуть бути причетними "до моменту" і навіть усіма правдами і неправдами поїхали на інавгурацію Дональда Трампа, щоб просто постояти на вулиці з мільйонами людей і з-за паркану зробити селфи. Але це не має ніякого відношення до ділових переговорів і великій політиці", - Микола Спірідонов.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення