США на парашутах скинули 50 тонн боєприпасів сирійської опозиції

 AFP

Військово-транспортні літаки США скинули на парашутах в Сирії першу партію вантажу з боєприпасами для сирійської опозиції, котра бореться з «Ісламським державою», повідомляє АFР з посиланням на представника Пентагону.

Раніше телеканал CNN поінформував, що військово-транспортні літаки коаліції скинули минулої ночі 50 тонн боєприпасів в провінції Хасеке на півночі Сирії.

«Сили коаліції в неділю в північній Сирії скинули з літаків партію вантажу, щоб поповнити запаси місцевих наземних сил, які борються проти ІДІЛ», - посилається агентство на представника центрального командування США полковника Патріка Райдера.

За його словами, «літаки доставили боєприпаси для стрілецької зброї».Глава Пентагону Ештон Картер раніше заявляв, що США можуть прийняти рішення про перегляд програм підготовки бійців опозиції, яка протистоїть президенту Асаду.

У Білому домі уточнили, що в результаті перегляду стратегії США будуть працювати з тими групами, які вже воюють з ІДІЛ: йдеться про надання сирійської опозиції обладнання, яке дозволить їм діяти більш ефективно за підтримки американських авіаударів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення