США в Швейцарії попередили співгромадян про зростання терористичної небезпеки

 ТАСС

Посольство США в Швейцарії закликало співгромадян проявляти обережність у зв'язку із зростанням терористичної небезпеки.

У повідомленні, розміщеному в п'ятницю на сайті дипппредставництва в Берні, йдеться, що швейцарські власті заявили про "підвищення рівня загрози для Женеви", тому громадянам США пропонується "переглянути власні плани з точки зору безпеки" і уважно стежити за місцевими новинами. "Ми настійно рекомендуємо підтримувати високий рівень пильності і зробити необхідні кроки для посилення особистої безпеки", - підкреслює посольство.

Воно радить громадянам США, які перебувають в Швейцарії, зареєструватися по спеціальній програмі держдепартаменту, що дозволить отримувати найсвіжішу інформацію про стан безпеки, і полегшить контакти з посольством, в разі необхідності.

Підвищений рівень небезпеки

Влада кантону Женеви напередодні підвищила рівень терористичної небезпеки з "загального" до "підвищеного". В офіційному комюніке йдеться, що "в рамках розслідування, що проводиться у зв'язку з терактами в Парижі, як в міжнародному, так і національному плані, женевська поліція і її партнери активно шукають людей, про яких повідомила влада Конфедерації".

Поліція "на основі цієї інформації підвищує свій рівень пильності і посилює задіяння своїх агентів на місцях". Хоча влада не уточнила, про кого конкретно йде мова, місцева преса, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, стверджує, що маються на увазі чотири або шість осіб, які можуть бути пов'язані з одним із передбачуваних організаторів терактів у Парижі Салах Абдесламом.

За даними газет "Трібюн де Женев" і "Тан", в Женеві три дні тому був помічений автомобіль з бельгійськими номерами, в якому знаходилися двоє людей, які, згідно отриманої з Франції інформації, можуть бути пов'язані з радикальними угрупованнями. При цьому, один з них нібито є Салахом Абдесламом. За даними ЗМІ, відомості про те, що передбачувані терористи можуть перебувати в Женеві, швейцарській владі повідомило також ЦРУ США. Порушено кримінальну справу Згідно з офіційним повідомленням департаменту безпеки та економіки Женеви, місцеві влади отримали у середу, 9 грудня, від федеральних властей відомості про те, що "підозрювані особи можуть перебувати в Женеві або у женевському регіоні".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення