США виявили небезпечну ядерну активність Росії – ЗМІ

 СЕГОДНЯ

Росія нарощує свій ядерний потенціал і зміцнює підземні споруди для управління і командування, необхідного на випадок ядерного конфлікту. Про це заявляють джерела в Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки (Пентагон), передає The Washington Free Beacon.

Чиновники Пентагону очікують, що Росія готова розгорнути 8000 боєголовок до 2026 року.

Розгортання як великих ядерних боєголовок, так і тисячі малого класу потужності, щоб обійти обмеження угоди з озброєння. Такі дії РФ вказують на те, що вона збирається перетнути кордон існуючих обмежень ядерного озброєння відповідно до міжнародних угод з озброєння.

В тому числі, йдеться про угоду 2010 року про скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних озброєнь, а також угоду 1987 года, яка регламентує ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Дані експертизи Міноборони США дають підстави припустити, що РФ збирається звичайні збройні сили змішати з ядерними в майбутніх конфліктах. Це ускладнить подальше використання США ядерної зброї в якості стримуючого фактора для війни.

Як повідомлялося, Конгрес США погодив виділення коштів на розробку наземної ракети середньої дальності, як відповідь на порушення Росією Договору про ліквідацію ракет середньої дальності і меншої дальності.

Вашингтон звинувачує Кремль у порушенні Договору про скорочення ракет середньої і малої дальності шляхом виробництва і тестування крилатих ракет, здатних нести ядерний заряд, а також балістичних ракет з радіусом дії від 500 до 5500 кілометрів наземного базування.

У США вважають, що розробка власних озброєнь і вдосконалення вже існуючих арсеналів не порушуватиме умови Договору від 1987 року. До того ж, американська сторона має намір ввести нові санкції проти російських компаній, зокрема проти виробника ракет Novator 9M729. У Вашингтоні запевняють, що ці обмеження, а також робота над розробкою американської зброї будуть зупинені, як тільки Москва повернеться до виконання домовленостей.

Раніше в Кремлі відповіли на плани США вийти з ракетного договору. "Росія була і залишається прихильною своїми зобов'язаннями за цим договором (РСМД), незважаючи на деякі твердження, які звучали до цих пір, – заявив журналістам прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков. – І, звичайно, ми розраховуємо на те, що наші партнери за цим договором будуть виконувати свої міжнародні зобов'язання в цьому контексті".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення