США закликали до більш активної боротьби з російською пропагандою

 Lenta.ru

Віце-президент Фонду підтримки демократії (National Endowment for Democracy, NED) Крістофер Волкер заявив, що американським і європейським медіа необхідно більш активно боротися з російськими каналами RT і LifeNews, а також іншими ЗМІ з держав, що представляють загрозу для США. Про це пишуть «Известия», видання посилається на січневу доповідь Фонду, яка була опублікована в Journal of Democracy (журналі NED).

Уолкер закликав модернізувати ЗМІ Європи і США, щоб вони могли здобути перемогу в конкуренції з медіа з «авторитарних держав». До їх числа він відносить Росію, Китай і Іран. «Известия» зазначають, що Уолкер жорстко висловлюється про телеканали Росії та Китаю, які ведуть мовлення на зарубіжну аудиторію. Ці країни, за словами віце-президента Фонду, створили набір інструментів, який служить дзеркальним відображенням «м'якої сили» демократії.

Крім російського RT, Уолкер звертає увагу на роботу китайського телеканалу CCTV, який так само, як і RT, віщає за кордоном. Він зазначає, що редакції ЗМІ в авторитарних країнах підзвітні політичним лідерам, тому CCTV повідомляє про розправи на площі Тяньаньмень, на Тибеті або на Тайвані небеспристрастно. RT виходять з інтересів Кремля, говориться в доповіді. Уолкер приходить до висновку, що китайське державне телебачення, RT, а також LifeNews, здатні чинити реальний вплив на аудиторію.

У випадку, якщо західні медіа програють конкуренцію з ними, в найближчі роки Захід загрожує «похмура перспектива ще більшої ерозії демократичного простору».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення