Стадія очікування: стало відомо, чи можливий в Україні сирійський сценарій війни

 Обозреватель

Ймовірність повторення сирійського сценарію війни в Україні є низькою.

Таку думку в інтерв’ю "Радіо Свобода" висловив експерт із питань безпеки і ризиків, виконавчий секретар Комітету із системного аналізу Президії НАН України Юрій Костюченко.

За його словами, для реалізації такої війни в Україні потрібна, зокрема, хаотизація суспільного простору.

"Коли ми дивимося сьогодні на Алеппо, запитуємо себе: чи можливий в Україні сирійський сценарій? Так, така ймовірність не є нульовою. Так, можливість повномасштабного вторгнення збройних сил Російської Федерації та повноцінного конфлікту з застосуванням всіх наявних засобів існує. Хоча ймовірність такого сценарію сьогодні не є високою. Для його реалізації потрібне руйнування державних інститутів України і хаотизація суспільного простору. Потрібно зруйнувати міжнародну політичну, військово-політичну та військово-технічну підтримку України", – зазначив Костюченко.

На думку експерта, Росія нині перебуває у стадії очікування.

"Якщо ми залишимося сам на сам з озброєним та мобілізованим ворогом, перебуваючи в стані дезорієнтації, роз’єднання та паніки, нас бомбардуватимуть. Щоб перетворити наші міста на руїни, агресору потрібно дочекатися, щоб ми самі зруйнували нашу єдність та поступилися цінностями", – розповів Костюченко.

Як повідомлялося раніше, стало відомо, на які поступки підуть Росія і США у питанні війни в Сирії.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення