Стали відомі деталі пожежі на атомній підводній станції у РФ

 УНН

В російському Сєвероморську сталася пожежа на атомній підводній станції, загинули 14 моряків. Про це повідомляють російські ЗМІ

14 моряків-підводників загинули під час пожежі на глибоководному апараті ВМФ Росії, повідомило Міноборони. Інцидент стався ще 1 липня, але відомо про нього стало тільки на наступний день. Причиною загибелі підводників стало отруєння продуктами горіння. Через що сталася пожежа, поки невідомо. Міноборони зазначає, що вогонь спалахнув при проведення батиметричних вимірювань в територіальних водах Росії. Зараз вогнище загоряння ліквідовано, апарат знаходиться на військово-морській базі в Сєвероморську.

Апарат, на якому сталася пожежа, — це атомна підводна станція “Лошарік” (АС-12), пише “Нова газета” з посиланням на джерела (Міноборони не уточнило тип глибоководного апарату, зазначивши лише, що він науково-дослідний). Станція АС-12 була розроблена в 1980-х роках. Її носієм, за даними з відкритих джерел, є єдиний підводний човен — БС-136 “Оренбург”, що входить в Північний флот. АС-12 брала участь, в числі іншого, в експедиції 2012 року до хребта Ломоносова, під час якої збирали дані для того, щоб Росія заявила претензії на розширення меж арктичного шельфу.

Хтось із підводників міг вижити в пожежі. Міноборони РФ не уточнило інформацію про тих, хто вижив, але зазначило, що пожежа на глибоководному апараті була ліквідована зусиллями команди.

Джерела ЗМІ заявили, що “загинув штатний екіпаж апарату, який спускається”. Telegram-канал Baza пише, що в результаті інциденту є постраждалі, їх доправили до військово-морської клінічний госпіталь міністерства оборони в Сєвероморську. Туди ж, за даними Baza, доставлені тіла загиблих підводників. Всього “Лошарік” може приймати на борт до 25 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення