Стали відомі жорстокі звірства Безлера над українцями

 Обозреватель

Прокуратура підготувала повідомлення про підозру екс-ватажкові терористів "ДНР", громадянину Росії Ігорю Безлеру, відомому під позивним "Біс".

Він звинувачується у військових злочинах, передбачених статтями щодо жорстоких вбивств і епізодів тортур заручників, розповів генпрокурор України Юрій Луценко, передає "24".

Слідчим вдалося встановити, що в окупованій бойовиками Горлівці Безлер влаштовував справжні катівні. Полонені ЗСУ, правоохоронці та цивільні піддавалися жорстоким тортурам, деякі були вбиті.

"Полонених тримали у непридатних для цього умовах, отримували обмежену кількість їжі, води, були позбавлені можливості нормально справляти фізіологічні потреби і отримувати медичну допомогу", – сказав Луценко.

За безпосередньої участі Безлера або за його наказом окупанти проводили так звані "допити", а насправді страшні тортури, говорить генпрокурор.

"Людям прострілювали ноги, ламали кістки молотками, катували струмом і розпеченим паяльником. Полонених душили, кастрували і знімали із них скальп", – повідомив він.

Свідки зазначають, що підлеглі "Біса" щовечора шикували полонених і розстрілювали кожного п'ятого. Їх також змушували ходити по замінованому полю – у результаті чого загинули десятки людей. Один зі свідків був присутній під час розстрілу понад 30 полонених.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення