​Стало відомо, чому 19-річний мажор замовив вбивство батька під Києвом

 Телеграф

Україну вразило нове шокуюче вбивство на Київщині в маленькому селищі Гнідин. Там 47-річного чоловіка холоднокровно вбив 19-річний кілер, завдавши йому 25 смертельних ударів ножем.

Після затримання правоохоронцями вбивця здав замовника - ним виявився рідний син загиблого. Ба більше, подібна участь чекала і його матір з сестрою (її батьки удочерили), яким дивом вдалося врятуватися, зачинившись в одній з кімнат. Причиною всьому - майно і гроші, які хотів успадкувати син.

У ЗМІ сплили нові подробиці про сім'ю загиблого і замовника злочину.

"Ця сім'я вважалася дуже хорошою, благополучною, заможною, - розповіла головний спеціаліст департаменту комунікації МВС України Ірина Прянишникова. - Батько замовника займався продажем систем опалення, володів приватним будинком і кількома квартирами, автомобілями. Синові сім'я намагалася дати хороше майбутнє, в тому числі освіту в одному з престижних вузів Києва. Юнак грамотний, розвинений, добре обізнаний в юридичних питаннях. У даний час закоханий і дуже хотів одружитися. А батьки були проти шлюбу. Син дуже ображався на батьків, вважав, якщо батько не дає йому необхідну кількість грошей, то цю перешкоду можна усунути, просто вбивши його".

За допомогою хлопець звернувся до товариша, якому, до речі, вже допоміг відкосити від армії. Вони разом спланували вбивство. Спочатку хотіли чоловіка отруїти, а потім вибрали більш швидкий спосіб, завуалювавши його під розбійний напад.

"Саме син підказав приятелю розташування кімнат у будинку і хто де знаходиться. Чому саме цьому хлопцю? Він дуже специфічний: його цікавили смерті, трупи, він сам проводив розтин тварин. Ну а коли б вдалося якимось чином позбутися матері, то синові б перейшло все у спадок", - говорить Прянишникова.

Однак в будинку, за повідомленням правоохоронців, також перебувала сестра замовника вбивства. Але на неї ділити спадщину замовник не збирався.

"Справа в тому, що це прийомна сім'я для дівчинки, якій років 9-11, - уточнює Ірина Прянишникова. - Можливо, вона залишилася живою тільки тому, що на момент злочину вони з матір'ю встигли сховатися у ванній кімнаті. Хоча, швидше за все, хлопці розраховували, що коли не буде прийомних батьків, то дівчинку просто повернуть у дитбудинок. Уявляєте реакцію матері, яка дізналася про задум сина?".

Обидва молодика затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за п. 6, п. 11 ч. 2 ст.115 (умисне вбивство) КК України. Санкція статті передбачає ув'язнення на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. На даний час вирішується питання про оголошення підозри затриманим. Запобіжний захід їм обере суд.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення