Стало відомо, чому загострилась ситуація в Авдіївці

Загострення в Авдіївці в неділю, 29 сiчня, розпочалося після зіткнення українських військових з диверсійно-розвідувальною групою сепаратистів, пише "Українська правда" з посиланням на джерело в розвідувальних структурах.

За словами джерела, українські військовослужбовці розставляли "секрети", коли натрапили на ДРГ сепаратистів.

"Розпочався бій. Бойовики запросили підтримку артилерії. Тому щоб врятувати бійців, командир (23-річний капітан, заступник командира механізованого батальйону 72 ОМБр Андрій Кізило, - ред.) був змушений повести бійців вперед і зайняти позицію бойовиків", - сказав співрозмовник видання.

Він зазначив, що тепер сепаратисти намагаються повернути собі відбиту силами АТО стратегічну позицію (сепаратисти називали позицію "Алмаз-2", - ред.), оскільки з неї повністю контролюються дороги Донецьк - Луганськ і Донецьк - Горлівка.

Серед причин загострення співрозмовник назвав також спроби сепаратистів відтиснути сили АТО від кордонів Донецька. Крім цього, вони не залишають спроб взяти під контроль Донецьку фільтрувальну станцію.

"Окрім того, бойовики намагаються завдати ударів по коксохіму, оскільки від нього залежить інфраструктура не тільки Авдіївки, але й робота важливих підприємств Маріуполя і Запоріжжя", - зазначив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення