Стало відомо хто допоміг зірвати російський наступ на Київ

Коли путінська армія вперше рушила через білоруський кордон з метою блискавичного захоплення Києва, в їх уяві вони покладалися на велику залізничну мережу регіону для постачання та підкріплень.

Проте, майже відразу, на білоруському напрямку активізувалися залізничні диверсанти, які внесли хаос в логістику російських військ, йдеться у матеріалі The Washington Post.

Буквально з перших днів вторгнення, в Білорусі почала оперувати таємна мережа, до якої увійшли залізничники, хакери та перебіжчики з органів безпеки, щоб порушити залізничне сполучення, що з'єднує РФ з Україною через Білорусь, у такий спосіб завдавши шкоди російським лініям постачання.

Напади були простими, але ефективними. Метою білоруського підпілля були управління сигналами, що забезпечують безперебійне функціонування залізниць. У підсумку потяги простоювали цілими днями, що змушувало росіян поповнювати запаси своїх військ автотранспортом. Це призвело до відомих 60-кілометрових колон на північ від Києва.

"Враховуючи залежність Росії від поїздів, я впевнена, що це сприяло деяким проблемам, які у них спостерігалися на півночі. Це сповільнило їх здатність пересуватися. Їм не вдалося просунутися далі на українську територію і налагодити лінії постачання, тому що їм доводилося покладатися на вантажівки", – цитує газета Емілі Ферріс, наукову співробітницю лондонського аналітичного центру RUSI.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення