Стало відомо, хто вивозитиме тіла загиблих військових

 Газета.UA

Місія "Чорний тюльпан", яка займалася евакуацією тіл загиблих військових з АТО, відновлює роботу на Донбасі. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив керівник місії Ярослав Жилкін.

"Через обстріли Авдіївки маємо загиблих. Стоїть питання про їхню евакуацію і доставку тіл додому, - каже Ярослав. – "Чорний тюльпан" зробив перерву, бо не було роботи. Тепер відновлюємо чергування на нашій базі. Волонтерів підняли у повну готовність. Будемо допомагати вивозити тіла".

Уже сформовано чотири досвідчених екіпажі і спецмашини.

"Паливо і ресурси є. Ніякої допомоги просити не будемо, щоб не казали, що ми цим займаємося заради грошей, - пояснив Жилкін. – У нас досі нема структури, яка б мала відповідати за це. Війна триває третій рік. Волонтерів від цього намагаються відсторонити. З'явилися домашні фірми, які просто займаються привласненням грошей".

Працювати на окупованій території місія не зможе.

"ДНРівці, які обіцяли нам надати доступ для пошуку тіл на окупованій території, зараз не хочуть продовжувати співпрацю. Тому доступу ми поки не маємо. Від держави до нас теж ніхто не звертався. Міноборони мовчить. Але ми знаємо, що є потреба у транспорті, який доставлятиме загиблих героїв додому. До нас люди звернулися з проханням привезти тіло одного хлопця. Подробиць давати поки не можу. Скоро екіпаж відправиться і тіло героя доставлять додому".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення