Стало відомо ім'я покупця діаманта Blue Moon

 Lenta.ru

Діамант Blue Moon на аукціоні Сотбіс в Женеві купив гонконгський магнат у сфері нерухомості Джозеф Лау, повідомляє телеканал Sky News. Представники аукціонного будинку Сотбіс відмовилися називати ім'я власника, сказавши тільки, що покупець - приватний колекціонер з Гонконгу. Однак, в офісі бізнесмена підтвердили, що Лау придбав не тільки діамант Blue Moon, а й куплений раніше діамант рожевого кольору Солодкий Жозефіни.

Як уточнюється, Лау купив Blue Moon в подарунок своїй семирічній доньці, на честь якої дорогоцінний камінь і був незабаром перейменований в "Блакитний Місяць Жозефіни"

Діамант Blue Moon масою 12,03 карата був проданий за $ 48.63 млн. Камінь має максимально можливим для блакитних діамантів кольором і вважається бездоганним по чистоті. Він став найдорожчим каменем у світі у своїй категорії. Blue Moon був виготовлений з алмаза, знайденого в шахті в Південній Африці в січні 2014 року.

На огранювання каменю в Нью-йорку пішло півроку.

Інший діамант - Солодка Жозефіна інтенсивного рожевого кольору - був куплений Лау за 28700000 швейцарських франків ($ 28,5 млн). Вага каменю 16.08 карат. Даний діамант - найбільший з дорогоцінних каменів такого забарвлення з подушковидної огранюванням з коли-небудь виставлялися на аукціон. Перед заходом його вартість оцінювалася в млн франків 22-27.

Статки Лау, згідно з даними Forbes оцінюється в $ 9,8 млрд.

У 2014 році Лау був визнаний винним у дачі хабарів на 20 млн гонконгських доларів ($ 2600000) чиновнику китайського адміністративного району Макао за махінації з землею. Суд Макао засудив його до п'яти років і трьох місяців в'язниці. Лау не був присутній на судовому засіданні. Крім цього, у Гонконгу немає договору про екстрадицію з колишньою португальською колонією Макао, яка зараз є, як і Гонконг, автономною територією у складі Китаю.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення