Стало відомо ім'я загиблого бійця АТО, який довгий час вважався зниклим безвісти: фото

Встановили, що воїн АТО Едуард Слободян, який вважався зниклим безвісти, загинув у ході бойових дій на Донбасі ще у 2014 році.

Про це поінформували на сторінці Facebook "Книга пам'яті полеглих за Україну".

Відзначається, що Слободян народився у 1986 році, служив у п'ятій роті другого батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Троє з вказаної роти до сих пір вважаються зниклими, а особистість Слободяна вдалося встановити тільки через три з половиною роки після останнього бою.

Десантник загинув 5 вересня 2014 року в селі Цвітні Піски у Луганській області, - в засідку бойовиків потрапила група "Айдара", після чого Слободян разом з товаришами по службі вирушили їх рятувати. У нерівному бою загинули понад 40 українців, стан тіл деяких з них не дозволив провести опізнання.

"Едуард Слободян був кулеметником на БТР №129, який підбили і він з'їхав з дороги в лісопосадку. Хлопці, які були на цій машині, до останнього вели бій. На відео, яке потім виставили в мережу російські найманці, видно палаючий БТР, а на крики: "Кріп здавайтеся!" відповідає кулеметна черга. Тіла загиблих вдалося вивезти і захоронити на кладовищі у Старобільську", - йдеться в повідомленні.

Воїна поховають на батьківщині, - в селі Гринчук Хмельницької області.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення