Стало відомо про жахливе "хобі" керченського стрілка

 Апостроф

Владислав Росляков, який влаштував вибухи і стрілянину в Керчі, був шанувальником серійних маніяків, мріяв перетворити свій коледж в арену з шутера Doom і спалити його після бійні.

Батько одного з одногрупників вбивці Ігор Парасич, розповідає, що у Рослякова давно були помічені "дивні" інтереси.

"На першому курсі, коли Саня (син Ігоря Парасич) з ним щільно спілкувався, вбивця неодноразово із захопленням йому розповідав про фільм "Клас" (сюжет був навіяний подіями в американській школі "Колумбайн", де два підлітки в 1999 році застрелили 13 осіб, покінчивши потім життя самогубством) і ще якісь подібні. Він взагалі дуже часто з'їжджав на подібні теми", - пояснив Парасич

Також він згадав, що в 2017 році Росляков розпорошив в навчальному корпусі перцевий балончик і зірвав заняття - тоді його мало не вигнали з коледжу, "але пошкодували".

При вивченні інтернет-контактів Владислава Рослякова слідчі з'ясували, що він, зокрема, відвідував сайти і форуми, де збиралися шанувальники серійних вбивств і неонацисти. В цьому відношенні студента досить яскраво характеризує фото маніяка Анатолія Онопрієнка, який за сім років убив 52 людини, був засуджений до довічного терміну і в 2013 році помер в Житомирській в'язниці, - Росляков використовував його в якості аватарки в своєму Telegram.

Також повідомляється, що серед найбільш частих запитів, які він вводив в пошукові системи, були слова "дробовик", "терор", "терорист", "Сайга", "охолощений, переобладнання", "ІГІЛ страти" і т. п. Також він активно шукав і переглядав відео в інтернеті з зображенням різних розправ, наприклад, розчленування людей

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення