Обробляти спеціальним розчином: вчені розповіли як позбутися коронавірусу у побуті

Американські вчені з Національного інституту охорони здоров'я в Гамільтоні за участю колег з Прінстонського і Каліфорнійського університетів з'ясували, що новий коронавірус зберігає активність в повітрі до трьох годин, на міді - до чотирьох, на картоні виживає протягом доби, а на пластику і сталі - до двох-трьох днів. Про це повідомляє "Популярная Механика"

На пластикових і сталевих поверхнях коронавірус виживає протягом 72 годин.

«Результати дослідження підтверджують цінність гігієнічних рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я, - сказав Джулі Фішер, професор мікробіології в Джорджтаунському університеті, - яким би простим і елементарним не здавався рада мити руки, потрібно їй слідувати. В день ми здійснюємо близько п'ятнадцяти неусвідомлених торкань себе. Що якщо на руках у момент зачіпання носа або очей виявиться вірус, який залишила на дверній ручці заражена людина? »

Питання повного знищення вірусів з поверхонь зараз досліджується вченими. Поки немає однозначної відповіді, рекомендується обробляти імовірно заражені поверхні розчинами з вмістом відбілювачів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення