Стало відомо, скільки разів з початку року поліцейські в Україні застосовували зброю

З початку цього року українські поліцейські застосовували зброю 6 разів – в основному, для зупинки транспортних засобів. Про це повідомили у Департаменті кадрового забезпечення Національної поліції України у відповідь на запит.

“Так, станом на 19 лютого 2020 року, зафіксовано, що поліцейськими 6 разів застосовувалась вогнепальна зброя”, — йдеться у відповіді.

Також, повідомляється, що найчастіше застосовувалася зброя у Департаменті патрульної поліції — 3, ГУНП у Києві — 2, ГУНП в Дніпропетровській області — 1.

“Найчастіше поліцейські застосовували вогнепальну зброю під час зупинки транспортних засобів”, — зазначається у відповіді.

Окрім того, у 2019 році поліцейськими 59 разів застосовувалась вогнепальна зброя.

"Департамент патрульної поліції — 26, ГУНП в Дніпропетровській області — 10, ГУНП в Запорізькій області — 3, ГУНП в Донецькій, Львівській, Харківській, Черкаській областях та у Києві — по 2, ГУНП у Вінницькій, Волинській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській областях та Департаменті поліції охорони — по 1", - зазначено у запиті.

Найчастіше у 2019 році поліцейські застосовували вогнепальну зброю в таких випадках: під час зупинки транспортних засобів; під час відбиття нападу на поліцейського; під час припинення втечі; під час припинення кримінального правопорушення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення