Стало відомо скільки цивільних загинули у зоні АТО від початку року

 Канал 24

400 цивільних людей загинули у зоні АТО від початку року

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

За словами представника Місії, дані, зафіксовані спостерігачами, на 15 % більші, ніж за попередній рік. Головна причина – невпинні обстріли на Донбасі, передусім із забороненої важкої зброї.

Досі є випадки порушення режиму припинення вогню, які документує ОБСЄ. Були певні дні, коли ми фіксували майже до тисячі порушень режиму припинення вогню. Зараз, на жаль, продовження бойових дій все ще призводить до цивільних жертв. У період з 1 січня 2017 року і до 12 жовтня підтверджено 400 жертв серед цивільного населення,

– зазначив Александр Хуг.

Окрім цього, представник ОБСЄ додав, що активність обстрілів влітку 2017 року зменшилась, які і кількість зафіксованих втрат серед місцевого населення.

"Влітку кількість порушень режиму припинення вогню знизилася. Такі ж дані за цей період спостерігалися щодо кількості жертв серед цивільних. Відтак спостерігається явне співвідношення між кількістю порушень режиму припинення вогню і кількістю жертв серед цивільних", – розповів Александр Хуг.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення