Стало відомо скількох людей в середньому заражає один хворий на COVID-19

Згідно з дослідженнями, на які спирається МОЗ, один хворий на коронавірус COVID-19 в середньому може заразити 2-2,5 людей. Це приблизно вдвічі більше, ніж при захворюванні на грип.

В опублікованій на сайті Кабінету міністрів України 26 березня оперативній інформації вказано, що одна людина, хвора на COVID-19, може заразити в середньому від 2-х до 2,5 осіб. Заразність вірусу називається “репродуктивним числом” (R0 або Ro).

“Передбачається, що репродуктивне число Ro – число осіб, яких може інфікувати одна захворіла людина – для вірусу SARS-CoV-2 становить від 2 до 2,5, що вище, ніж для грипу. Проте, оцінки як SARS-CoV-2, так і вірусів грипу дуже контекстні і специфічні для часу, що ускладнює прямі порівняння”, – йдеться в повідомленні на сайті уряду.

А ось вчені зі США, зокрема – із Гарвардського університету у США, у своїх дослідженнях користувалися показником 2,2. При цьому вони спрогнозували, що запровадження карантину і відстежування контактів людей, які вже захворіли, може дозволити опустити цей показник нижче 1

Станом на 26 березня у світі зафіксували 577 тисяч 880 випадки інфікування коронавірусом.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення