Стягнули бронетехніку: на Полтавщині влаштували бунт проти українців із Уханя (відео)

У селищі Нові Санжари на Полтавщині люди перекрили дорогу і протестують проти того, щоб у місцевий санаторій Нацгвардії привезли українців, евакуйованих через коронавірус із китайського Уханя.

Зранку 20 лютого до населеного пункту почали звозити військових на автобусах, а також бронеавтомобілі, повідомляє "24 канал". Там почалися зіткнення місцевих жителів із поліцією.

Інформація ж про те, що в селище повинні привезти українців із Китаю, напередодні поширилася у соціальних мережах та ЗМІ. Люди ще з вечора закликали блокувати виїзди, зокрема власників автомобілів просили збиратися біля військового санаторію.

"На вході до медцентру "Нові Санжари" зібралися представники Новосанжарської громади, обговорюємо можливе заселення санаторію інфікованими коронавірусом громадянами України, яких привезли з Китаю. Ніхто достеменно не знає ситуації. Чутки ширяться різні. Народ проти такої витівки", – написав у Facebook Микола Яременко.

Хоча офіційно українська влада не заявляла про те, що евакуйованих громадян України розміщуватимуть у санаторії Нацгвардії у Нових Санжарах. Йшлося про санаторні установи у Київській області. Про це на спеціальному брифінгу казав в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) Міністерства охорони здоров'я України Ігор Кузин.

"Визначено два заклади закритого типу. Це не лікарні. Обидва розташовані на території Київської області. Також є ще одна пропозиція від Міноборони з розміщення громадян на час карантину. Так, можна визначити три місця розміщення евакуйованих", – наголосив він.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення