Стягнули гаубиці і 50 танків: Росія задумала провокацію на Донбасі

На тимчасово окупованих територіях Донбасу зафіксовано присутність російського важкого озброєння. Йдеться про гаубиці та десятки танків.

Цю інформацію підтвердила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, повідомляється на сторінці штабу ООС у Facebook.

"Збройні формування Російської Федерації продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщуючи військову техніку як із порушенням ліній відведення, так і за межами виділених місць зберігання озброєння. У звіті СММ ОБСЄ від 28 січня оприлюднено інформацію, що 26 січня БПЛА малого радіусу дії на непідконтрольній уряду України території зафіксував чотири буксирувані гаубиці (Д-30 "Лягушка", 122 мм), дві самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) біля населеного пункту Біле, 1 САУ (2С9 "Нона-С", 120 мм) біля населеного пункту Голубівка", – йдеться у зведенні.

Цього самого дня БПЛА далекого радіусу дії зафіксував один танк (Т-64) і один міномет невстановленого типу біля населених пунктів Новоселівка і Нижнє Лозове. А 27 січня патруль місії ОБСЄ зафіксував три буксирувані гаубиці (Д-30 "Лягушка", 122 мм) в населеному пункті Новогригорівка. Зазначене озброєння було розміщене з порушенням ліній відведення.

Крім того, 23 січня за допомогою повітряного спостереження зафіксовано 49 танків невстановленого типу на полігонах біля населених пунктів Круглик і Мануйлівка. Зазначене озброєння розміщене по лініях відведення, але за межами виділених місць зберігання.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення