Стогній відреагував на погроми в США зворушливою історією про дітей

Ведучий програми «Надзвичайних новин» Костянтин Стогній поділився зворушливою історією дружби своєї дочки і маленького темношкірого хлопчика. Таким чином, журналіст провів паралелі з протестами, які проходять в США після вбивства поліцейськими афроамериканця, і прямо натякнув на те, що людяність не має кольору шкіри.

Ця історія сталася в Ріо-де-Жанейро (Бразилія). Стогній згадує, що під час відпочинку біля океану до них щодня навідувався хлопчик з місцевих фавел, ровесник однієї з дочок телеведучого. Дитина здалеку спостерігала, як грають діти, але не наважувалася підійти. Хлопчик був дуже боязким, соромився пригоститися морозивом або печивом. В один із днів до українських туристів прийшла і мама хлопчика, попросивши дозволу у батька, щоб діти пограли. Так і зав'язалася дружба.

«У вихідний день з'явилася мама. Несміливо ховаючись за її спиною, він наблизився до нашого лежаку. Зупинившись метрах в п'яти, мама запитала чи ми не проти того, щоб Регор дав Каті свою дошку для катання по хвилях. Я захвилювався, але кивнув. Хлопчисько скоротив відстань на пару кроків. Через годину ще на пару. І до кінця дня вже осмілів до того, що заговорив з Катею на португальській мові. А далі понеслося: дитячий нестримний сміх, спільний похід за морозивом і найчистіші лежаки на пляжі, зайняті Регором для нас ще на світанку. І тим не менше, перш ніж наблизитися до дітей, він складав долоньки, як під час молитви та питав дозволу. За своїм вихованням і культурою, цей маленький мешканець нетрів, міг дати фору будь-якому однолітку з «прогресивної Європи»!», - пише в своєму Facebook Костянтин Стогній.

Стогній також згадує, що дивлячись на дітей думав про те, які різні шляхи їм вже приготувала доля. А разом з тим, які вони ще однакові і не зіпсовані жорстоким життям і підлою політикою, і як хотілося б, щоб люди навчилися дружити, як Катя і Регор.

Журналіст зауважив, що продовження цієї історії не буде, тому як закінчилася вона сумно.

«Через два роки, коли ми знімали сюжет про заворушення в фавеле Росінья, я дізнався, що брата Регора застрелили під час місцевих розбірок», - розповів Стогній.

Нагадаємо, що раніше журналіст розповідав про масштабні поліцейські операції в фавеле Росінья на півдні Ріо-де-Жанейро. Справа в тому, що ця територія з населенням понад 100 тисяч осіб протягом десятиліть перебувала під контролем бандитських угруповань. Тому дана операція була частиною кампанії бразильської влади щодо забезпечення безпеки. Ще три роки тому, до масштабних акцій щодо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Стогній зазначав: при тому рівні злочинності, який є в Україні, силовикам варто їздити переймати досвід операцій в Бразилію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення