Столичного маніяка-вбивцю відправлять до лікарні: подробиці

Правоохоронці скерували до суду клопотання про застосування до зловмисника, який на вулицях столиці нападав на людей, примусового лікування. Про це повідомляє поліція Києва.

Події мали місце восени минулого року. Тоді протягом кількох тижнів до столичної поліції надійшли чотири повідомлення про напади на чоловіків. У результаті 69-річний місцевий мешканець від отриманих тілесних ушкоджень помер, а ще трьох киян, віком від 22-х до 56-ти років, госпіталізували з ножовими пораненнями.

За словами начальника Дніпровського управління поліції Олександра Кузьміна, на підставі показів потерпілих спеціалісти склали фоторобот із прикметами нападника. Тож слідчі спільно з оперативниками розпочали пошуки зловмисника та провели комплекс заходів для встановлення його місцезнаходження.

Поліцейські опитували жителів навколишніх будинків, можливих свідків та постраждалих, вилучали та переглядали записи камер відеоспостереження, а також провели низку експертиз. Зокрема, перевіряли коло визначених осіб на причетність до вчинення злочину та поступово, по мірі отримання результатів розслідування, це коло зменшувалося. У результаті спецоперації викрили та затримали місцевого мешканця, 1975 року народження, який раніше відбував покарання у місцях позбавлення волі за вбивства та проходив лікування у психоневрологічному диспансері.

Наразі досудове розслідування завершено. Правоохоронці зібрали достатню кількість доказів та повідомили злочинцю про підозру.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу. У разі визнання чоловіка осудним, йому загрожує довічне позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення