Столичного митника затримали на валютному хабарі (фото)

Правоохоронці затримали начальника відділу митного оформлення одного із митних постів “Київ-південно-західний” Держмитслужби України під час одержання ним хабаря обсягом 1500 доларів. Про це повідомляють "Надзвичайні новини", посилаючись на ДБР.

"Слідчі ДБР затримали начальника відділу митного оформлення одного із митних постів “Київ-південно-західний” Держмитслужби України під час одержання ним неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, посадовець Держмитслужби вимагав 1 500 доларів США за нестворення штучних перешкод при розмитненні вантажів із Китайської Народної Республіки.

12 жовтня 2020 року слідчі ДБР затримали посадовця після одержання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 1 200 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), відсторонення його від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення