Страшно зустрічати очі сотень тисяч живих, кинутих напризволяще мешканців нейтральної зони - Наєм

 Facebook

Соборність як вона є. Я бачив тіла загиблих і поранених. Це страшно.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук розповідає депутат ВР Мустафа Наєм.

"Не менш страшно зустрічати очі сотень тисяч живих, кинутих напризволяще мешканців нейтральної зони, за спинами яких щирі і не дуже патріоти на мирній території шепочуться про повної ізоляції Донбасу, праздно закликають побудувати стіну, "відрізати і забути".

Раніше я не наважувався сперечатися з такими горе-патріотами. Не наважувався, бо не розумів, що відбувається на цій території, піддаючись на емоції і слухаючи, не завжди об'єктивні міркування про сепаратистських настроях жителів Донбасу. Зараз у мене вже є своя тверда думка на цей рахунок. Так, тут не все так райдужно з прихильністю до цінностей, про які ми звикли говорити сидячи в Києві та Львові. Так, тут багато байдужих людей, стурбованих не геополітичними міркуваннями, а питаннями виживання. (Де таких немає?) Можна багато і довго дискутувати на тему, що з цим робити. Але для початку треба відповісти собі на одне просте питання: «чи вважаємо ми цю територію і – головне! – людей на ній проживають своїми?»

За совами Наєма, без відповіді на це питання кожен крок загрожує стати початком ще одного історичного витка протистояння, який будуть розсьорбувати наші діти і онуки.

"Я собі відповів. Це наша територія і наші люди. Всі, до єдиного. Від Маріуполя до Сєвєродонецька, від Краматорська до Донецька. З усіма своїми помилками, страхами, сумнівами та сподіваннями. З ким треба боротися, когось треба переконувати, комусь дати надію, когось підтримати, а з ким-то взявшись за руку будувати прямо тут, на прифронтовій зоні нову країну",-написав журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення