Стріляли в спину: з'явилися деталі загибелі українських військових в зоні ООС

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Руслан Хомчак повідомив обставини загибелі чотирьох та поранення двох військових в районі Шумів на Донбасі внаслідок обстрілу 26 березня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він розповів на позачерговому засіданні Верховної Ради.

"Під час виконання завдань внаслідок снайперського вогню отримав смертельне вогневе кульове порання старший сержант Барнич. Командир групи підполковник Коваль, надаючи йому допомогу та здійснюючи евакуацію, внаслідок снайперського вогню отримав несумісне з життям вогнепальне поранення", - повідомив Хомчак.

Зазначається також, що старший сержант Абрамович і старший солдат Гайченко, які прибули для підтримки групи військовослужбовців, потрапили під снайперський вогонь і дістали смертельні кульові поранення.

Хомчак уточнив, що ворог вів вогонь в спини українським захисникам.

"Особливим цинізмом російських окупаційних військ є те, що снайперський вогонь вівся в спини військовослужбовців Об’єднаних сил з об’єкту критичної інфраструктури – водонасосної станції, через яку здійснюється постачання води як на тимчасово окуповану територію, так і на територію, підконтрольну уряду України", - заявив він.
Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення