Стрілянина у передмісті Парижа: Олланд зібрав термінову нараду

 ТАСС

Президент Франції Франсуа Олланд зібрав термінову нараду в Єлисейському палаці. Глава держави разом з прем'єром і міністром внутрішніх справ стежать за операцією, яка розгорнулася в північному передмісті Парижа - Сен-Дені.

Спецоперація в Сен-Дені

Метою операції є 28-річний Абдельхамід Абаауд - передбачуваний організатор терактів 13 листопада в Парижі. Якщо припущення слідства на рахунок діяльності Абаауда вірні, то виходить, що один з найбільш розшукуваних терористів, проходив підготовку в Сирії, ховався всього у 800 метрах від Стад де Франс - головного паризького стадіону, де в минулу п'ятницю прогриміли три вибухи, які стали лише початком трагедії , що забрала життя 129 осіб

Як повідомили в Єлисейському палаці, президент Олланд був сповіщений про початок операції за місцевим часом в 4:30.

На даний момент відомо, що в результаті дій поліції знищені двоє підозрюваних у тероризмі: один з них ліквідован силовиками, інший - жінка - в останній момент перед захопленням зуміла привести в дію вибуховий пристрій і підірвати себе. Про їх особистості не повідомляється. Ще п'ятеро осіб затримано і вже дають свідчення. Також надходили суперечливі відомості про загибель перехожого, який випадково опинився в районі перестрілки.

Як відзначають очевидці, насичена стрілянина в самому центрі Сен-Дені, в безпосередній близькості від мерії містечка, тривала не менше години. Зловмисники були дуже добре озброєні. За інформацією, кілька співробітників французького спецназу отримали поранення, проте МВС від офіційних коментарів утримується.

Тим часом префектура поліції закрила всі школи та інші навчальні заклади в Сен-Дені. Магазини в радіусі кілометра від епіцентру подій закриті. Жителям заборонено залишати свої будинки. Рух автомобілів і громадського наземного і підземного транспорту призупинено. Поліція не виключає, що поблизу можуть знаходитися спільники ліквідованих осіб.

"Я поняття не мав, хто були ці люди "- встиг на місці заявити журналістам господар квартири, яку знімали підозрювані терористи

Молодий чоловік був негайно заарештован поліцією.

Безпосередньо в п'ятничних терактах брали участь семеро терористів: вони або підірвали себе, або були ліквідовані поліцією. Однак організатором атаки слідчі вважають саме Абаауда. З урахуванням жінки-смертниці, всього в терактах було задіяно не менше 9 осіб.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення