Стрілок з Орландо під час нападу на клуб попередив про нові теракти

 Fox. News

Омар Матін, який влаштував стрілянину в гей-клубі в Орландо, під час нападу встиг опублікувати кілька повідомлень на своїй сторінці в Facebook. Про це телеканалу Fox News розповів голова комітету сенату США по національній безпеці Рон Джонсон. У своєму останньому пості злочинець попередив, що в найближчі кілька днів ІД здійснить теракти в США та Росії.

За словами Джонсона, вранці 12 червня Матін опублікував пост, в якому заявив про вірність міжнародному терористичному угрупованню "Ісламська держава", а також її лідеру Абу Бакру аль-Багдаді. Згодом він написав ще кілька повідомлень, в яких засудив авіаудари по позиціях бойовиків ІД з боку Росії та міжнародної коаліції на чолі з США. В одному з постів стрілок попередив про помсту з боку угруповання.

Крім того, джерело у ФБР повідомило телеканалу, що захопивши заручників, Омар Матін зробив близько 16 телефонних дзвінків.

15 червня свідок трагедії Пейшенс Картер розповіла подробиці дзвінка Матіна в службу порятунку 911. За її словами, в ході телефонної розмови син вихідців з Афганістану присягнув на вірність ІД та заявив, що організував напад для того, щоб "припинили бомбити його країну". Яку саме країну мав на увазі Матін, вимагаючи зупинити бомбардування, неясно.

У ніч на 12 червня Омар Матін напав на нічний гей-клуб Pulse в Орландо, штат Флорида. Злочинець, озброєний гвинтівкою і пістолетом, закрився в клубі разом з кількома заручниками. Через кілька годин підозрюваний був ліквідований, заручники звільнені. В результаті загинули 50 осіб, включаючи самого злочинця, ще 53 отримали поранення.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення