Стрєлков-Гіркін заявив Путіну, що не можна було обмінювати Савченко на «бійців ГРУ»

Один із колишніх ватажків самопроголошеної «ДНР» Ігор Стрєлков (Гіркін) у розмові з журналістом «Газета.Ru» розкритикував рішення Кремля обміняти Савченко на «бійців ГРУ».

«В цілому є уявлення про те, що (російська сторона) намагається, не вирішивши основну проблему, закрити або замаскувати її невирішеність якимись дрібними домовленостями. Обмін нерівноцінний з моральної точки зору. Я розумію, що треба було звільняти двох наших військовослужбовців. Однак вони (Александров і Єрофєєв) ніким не є для росіян, а Савченко буде представлена у вигляді національної героїні для України, яка боролася проти Росії, і Україна її не кинула. Вони (українська влада) отримають додатковий стимул для того, щоб такі як Савченко плодилися і розмножувалися в набагато більшій кількості», - заявив Стрєлков.

У розмові він уточнив, що на його думку російська влада відреклися свого часу від Александрова і Єрофєєва, які потрапили в полон. Тобто, демонстрували «зворотний підхід», ніж українська сторона до Савченко.

«Відповідно, дивіденди будуть абсолютно різні. Україна використає звільнення Савченко для підняття хвилі псевдопатріотичної української істерики, а (російська) влада не зможе витягти з цього практично нічого», - сказав співрозмовник.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення